Sezóna 2011

23.12.2010 21:09

 

 

 

Sezóna 2011, co nás čeká?

 

  Konec dalšího roku se blíží a potencionální zájemci i jejich termíny soutěží  jsou již téměř stanoveny.

  Ještě se čeká na upřesnění startu ve Stanovištích a chybí datum Čikovu.  Jistě nikomu neuniklo, že soutěže na ŽL a jejich termíny pořádání se přizpůsobily soutěžím Extraligy České Republiky v požárním útoku. Důvod je prostý, i na ŽL jsou družstva, která se zúčastňují Extraligy ČR viz. Lavičky, Netín Cirkus, Maršovice.  Žďárská liga má kvalitní týmy a je dobré, že si to někteří uvědomují .

  Přihlášeno k pořádání soutěže je celkem 14 týmů, pokud bude stejný počet pořádajících jako v sezóně 2010, jeden tým pořádání nedostane.

Kdo to bude?

  První potencionální pořádající je Litava, na ŽL je to pojem. Borci z Litvy se mají jisto jistě čím chlubit. Další je Velké Meziříčí, jediná soutěž, která se pořádá v noci a za velké podpory publika. Na třetím místě je Netín, každý kdo nás zná, nám jinak neřekne než „cirkusáci“, ale to se ovšem nedá říct o kvalitách soutěží, které jsme doposud pořádali. A co Maršovice? Už je to nějaký ten pátek co byli nováčci na ŽL, dnes patří tam, kde si přeje být snad každý, mezi špičku nejen na okrese, ale svými časy i v ČR. Potom tu máme Olší, to se v sezóně 2010 mělo také čím chlubit a to družstvem žen, mistryněmi okresní ligy. Pak tu máme Kundratice, družstvo které v dobách, kdy ŽL byla ještě v plenkách, dokazovalo neuvěřitelné a pamatuji si, jak každý říkal cituji „kdy už konečně skončí, že je to pořád baví vyhrávat“, ano skončili, ale už druhým rokem jsou zpátky bojují dál. Další na řadě jsou Heroltice, jedna z obcí, které jsou mimo okres Žďár. No a co, mají zájem, mají novou dráhu? „Ideál stav“ kdo by se nechtěl kouknout kousek za okres do malé vesničky s novým zázemím. A jsme v Katově, v obci kde hasičinou žijí, která je známá svou obtížnou tratí a samozřejmě „katovnou“. Lhotky Sport patří mezi nejmladší sbory v ČR, nic méně kvality týmu žen jsou na velmi vysoké úrovni. Krokočín, tým který posílil svou sestavu o družstvo žen a to ne ledajakým. Tenhle tým dal ve své premiérové sezóně ostatním pěkně zabrat. Kousek se proletíme a jsme v Meziříčku neboli v „Mexiku“. Jeden z těch mladších týmů, s krásným zázemím. A další Lhotky, teď ovšem už jen „ Lhotky“, majitelé krásné dráhy s komentátorským stanovištěm. Když mluvíme o těch stanovištích, tak tu máme další, ale to je už obec Stanoviště, obec která pro nás znamená konec. Pro nezasvěcené je to konec sezóny, tady je poslední možnost se pokusit ještě něco provést s průběžným pořadím. Ještě bych zapomněl na Čikov, nováček co se týče pořádání, tým plný mladých a odhodlaných lidí.

  Jedno z těchto družstev ligu nedostane, nebo třeba bude 14 soutěží, kdo ví. Jediné co víme je, že kandidáti jsou dáni, teď jen musíme vydržet do onoho hlasování, bude to den, kde se rozhodne, jak bude sezóna 2011 vypadat, prozatím je to však ve hvězdách.

www.zdarskaliga.cz/