3 kolo ŽL Netín

23.05.2011 22:53

 

3. kolo ŽL v Netíně

Počasí se v Netíně opět vydařilo. Už v sobotu při přípravách byly ohromná vedra a i když se odpoledne přihnala velká bouře, nemohla nám to už překazit, téměř vše bylo nachystáno.

Nedělní ráno začalo zcela jasnou oblohou, ještě těsně před příjezdem soutěžících se doladily drobnosti tak, aby náš běžecký areál byl dokonale připraven. Parkoviště se pomalu začala plnit, samotná liga mohla začít. Družstva vyplňovala své přihlášky, šenky byly připraveny na nápory žíznivců, steaky se už třásly na rozpálené grily.

V letošním roce byla ŽL v Netíně poprvé ke zhlédnutí online na internetu na https://www.hasici150.tv/  , kde jí můžete stále vidět ze záznamu. Jak je již zvykem, soutěž zahájily týmy mužů. Trať v Netíně je známá tím, že se proudaři musí potýkat při srážení s bočním větrem a to se potvrdilo i letos. Na prvním místě se hned z úvodu uchytil Starý Lískovec SPORT a né a né se pustit. Zůstala mu tedy první pozice s časem 17,60s hned v závěsu byli kluci z obce Hluboké 17,68s, což je zatím vedoucí tým po třech kolech s 57body. Na třetím místě a to díky lepšímu sestřiku druhého proudu se umístila Malá LHOTA časem 18,31s ( kompletní výsledky https://www.zdarskaliga.cz/vysledky/soutez-132 ). Naše družstva mužu startovala z dvanácté a dvacáté první pozice. Jako první běžel tým Netín SUPERSPORT, bohužel  útok samotný se jim příliš nevyvedl čas 29,00s stačil na 21.místo. Tým Netína CIRKUS taky předvedl svůj útok, který byl poměrně dobře rozběhnutý, ale prostřik na levém proudu h posunul časem 19,37s až na devátou pozici.

Ženy svůj útok prováděly s propůjčenou „nalejvačkou“ a provedení jejich útoku s časem 20,47s stačilo na 7 místo, lepší pravá proudařka dosáhla času 19,60s což by byla třetí příčka, ale tu si vybojovaly ženy z Velkého Meziříčí FŇ. Jako druhé se umístily ženy ze Zbraslavy časem 19,61s a první místo si s přehledem odvezly ženy z Olší s časem 17,95s