Extraliga je u konce Žďárská liga je v druhé půli

07.09.2011 20:05

Netínští  si poslední tři kola vedli dobře

 

Ženy si drží třetí příčku

SDH Netín ženy si v posledních třech kolech výrazně bodově polepšily. V Herolticích dosáhly časem 19:64 (L 18: 47) na šestou pozici a opět si bodově polepšily. Hned druhý den se konala soutěž v Katově a po počátečních organizátorských problémech  se začátek soutěže posunul z jedenácté na jednu hodinu. Katov je známí svou těžkou tratí, ale naše ženy se s ní uspěšně popraly a to jim přineslo sedmé místo s časem 20:37 a dalších 10 bodíku. Minulý víkend proběhlo desáté kolo ve Lhotkách. Počasí bylo nádherné a to přilákalo spoustu a spoustu vos, já osobně napočítal pět lidí, kteří dostali žihadlo, mimo jiné i Maruška Požárová, proudařka z našeho ženského týmu. To jí ovšem nezabránilo v soutěžení a tým žen s časem 18:68 získal páté místo a dalších dvanáct bodíků.

V současné době jsou naše ženy na průběžném 3.místě. Do konce ŽL zbývají ještě čtyři kola, to nejbližší už tuto sobotu v Krokočíně. Přejeme jikm hodně štěstí při dalším „ útočení “.

 

Netín SUPERSPOR a první vlaštovky

I kluci z B týmu si na nováčky nevedou vůbec špatně, v současné době drží šestnáctou pozici na ŽL z šedesáti zúčastněných. Nejvíce jim na body vyšla soutěž v Kundraticích, Čikově a Katově. Předminulý víkend v hereticích měl dokonce levý proud Vláďa Pešek čas 18:26, což by stačilo na sedmé místo, bohužel pravý proud Lukáš Stejskal byl a stále je zraněný, takže došlo na půjčování. Kluci si vypůjčili proudaře z Katova a bohužel se mu nepoštěstilo. Jeho platný čas 22:94 stačil až na devatenáctou pozici. Minulý víkend ve Lhotkách kluci nedokončili, košař sice koš namontoval, bohužel ale až v kádi a to bylo v rozporu s pravidly, takže byli diskvalifikováni. Kluci letos dokonce zavítali i na Extraligu ČR do Sedlejova, tady sice nedokončily, ale odnesli si jistě dobrou zkušenost.

 

Netín Cirkus konečně na koni

„Cirkusáci“ po nedokončeném útoku z Čikova (pravý proudař uklouznul na mokrém povrchu a narazil si kostrč) ožili. Hned na pátečním „před pouťovém“ tréninku jme pokořili šestnácti vteřinovou hranici, druhý útok vybadal ještě slibněji, bohužel levý proud nezapojil proudnici a koncovka u hadice ho zasáhla přesně na achilovu patu a noha nakonec skončila v sádře. Do Heroltic šli „Cirkusáci“ z proudařem z Čikova. Tady se jako každý rok dařilo, čas 17:62 (P 17:32) stačil na pátou pozici a dvanáct bodu. Kluci se dostali z posledního postupového místa do finále, to vyhráli a odvezli si ještě sud piva. Úspěšný víkend se uzavřel v Katově. Tady se kluci poprali z tratí téměř na výbornou, čas 17:62 (P 17:7?) stačil na druhou příčku a pravý proudař Mira Rouš vyhrál cenu za nejrychlejšího proudaře. A nakonec minulý víkend, stále ještě z propůjčeným proudem z Čikova  dosáhli na Lhotecké trati časem 17:87 na čtvrté místo. V průběžném pořadí je Cirkus na sedmém místě ze 78 body a ztrácí čtyři body na šestou pozici. Ještě tento víkend v Krokočíně poběží vypůjčený proudař a pokud to dovolí zdravotní stav, tak další závody se poběží už v původní sestavě. V Extralize ČR jsme skončili na celkovém 46.místě ze 199 soutěžících.