Manéž cirkusu Netína se otřásla v základech aneb družba s Bordovicemi

15.07.2010 07:33

 

  Rok se sešel s rokem a mezi nás opět zavítaly naši přátele , až ze vzdálených Beskyd.

 V pátek v podvečer přijíždí do naší obce tři osobní vozy s družebníky. Přivítání bylo ve zmatku jelikož přátele přijely o malinko dříve než se počítalo. Řádného přivítání se chopil starosta SDH Josef Eksler s pivkem v ruce a otevřenou náručí. Večer probíhal za přítomnosti hudby a zpěvu, samozřejmě i nějaké té kořalečky. Večer se opravdu vydařil o čem svědčí půl čtvrtá hodina ranní, ve kterou šly spát naši skalní Vladimír Pešek,Miroslav Rouš a Petr z Bordovic.

  V sobotu kolem desáté se vyjelo autobusem na tůru, na Děvět skal. Počasí nám přálo a tak jsme se mořily ve velkém horku takřka celý den. Prohlídka pravé Vysočiny byla  celkem fajn , ale co se nám jen mohlo stát, to nikdo nečekal. Hlavní organizátor výletu Lubomír Pruša St. se nějak zamotal do map a z pouhé procházky na 5km se rázem stala jednou tak delší trasa. Někteří účastníci z Bordovic nahlas pronášely, že takovouhle pomstu nečekaly a za rok  se prý mužeme opravdu těšit, co na nás připraví. Po úmorné cestě jsme našly hospůdku, kde jsme strávily asi dvě hodiny. Po cestě jsme navštívily bazén v kempu Záseka a budíček byl tu a tam. Po osvěžení jsme jely na hřiště provést útok v podání naších žen. Pěkně rozběhnutý útok s konečným časem 17:64 byl velice podařen a potěšil ne jen trenéra ale všechny přihlížející.

  Večer bylo připravené pohoštění a pokračovalo se v tom, v čem se začalo předešlý večer. Již se nepilo tak dlouho do ranních hodin jelikož Bordováci odjížděly ráno kolem desáté hodiny. Rozloučily jsme se a udělaly poslední společné foto. Popřály jim krásnou cestu domů. Po odjezdu místní ještě poseděly a popíjely . Družba se vyvedla podle očekávání i za nepřítomnosti velitele Vladimíra Sklenáře. Za rok se máme na co těšit v Bordovicích.

 

 

 Autor : Kanec