První kolo Třebíčské ligy ve Výčapech

17.05.2011 16:30

Třebíčská liga se ve Výčapech otevřela doublem domácích

V neděli 15. května proběhl ve Výčapech první závod Třebíčské ligy v požárním útoku, poslední ligy na Vysočině, která nebyla dosud otevřená. Poháry za první místa v obou kategoriích zůstaly na domácí půdě.

Navzdory deštivému ránu a studenému počasí se do Výčap sjelo 27 družstev mužů a 9 ženských týmů, což jsou v rámci okresní ligy poměrně vysoké počty. Klimatické podmínky se nezlepšily ani v průběhu závodu. Deštěm mírně podmáčenou trať ještě rozmočilo několik prasklých béček u základny, kde se z travnatého povrchu rychle stalo bahno. Mnoho týmů také podcenilo převýšení výčapského areálu a proudaře takzvaně vytopilo rychlou vodou. V tomto ohledu si mohou pro příští ročníky družstva oddechnout. Letošní závod byl poslední na této osmnáct let staré trati. Podzimní závody mladých hasičů již proběhnou v novém areálu vedle fotbalového hřiště.
Problémů, které musela družstva překonávat tedy bylo víc než dost. Nejlépe si vedli muži z Výčap, ačkoli je nepsaným pravidlem, že domácím týmům se na vlastní půdě většinou příliš nedaří. Svůj pokus dokončili v čase 18,05s. Na Výčapský kopeček se dobře připravili i muži z Jakubova a Předína, kteří časy 18,66s a 18,98s obsadili další dvě medailové příčky. Největším překvapením dne však bylo vítězství v kategorii žen. Slavné Výčapy Q, které se v minulosti staly nejúspěšnějším týmem Extraligy ČR, výrazně obměnily sestavu a proto nikdo nepočítal s tím, že by mohly atakovat příčky nejvyšší. Bohužel nebo bohudík, o umístěních mnohdy rozhoduje náhoda. Ostatním týmům se příliš nedařilo a tak se nejlepším výsledkem stal čas 19,94s. Druhé místo obsadil SDH Myslibořice časem 20,54s a třetí se umístily ženy ze Svatoslavy, které mají letošní sezónu velmi dobře rozběhnutou. Za poslední dva víkendy mají na kontě dvě vítězství.
V závěru odpoledne pořadatelé zajistili přenos hokejového utkání Česko- Rusko o třetí místo přímo v areálu a atmosféra pak spíš než hasičské závody připomínala hokejový fanclub.

 

Autor: Petra Pavlusiková