Soutěžní tůr cirkusové karavany

25.06.2012 21:43

 

„Cirkusákům“ konečně dozrává úroda a oni mohou pomalu sklízet“

 

  Cirkus v letošním roce nasadil skvělou laťku a může se pyšnit nejen pěti poháry z osmi soutěží, ale i cennými body do soutěže Žďárské a Havlíčkobrodské ligy.

Na Žďárské lize jsme nepřivítali sezónu vůbec špatně. První soutěž pořádal tým Lhotky Sport na kvalitní dráze ve Lhotkách. Zimní přestávka pravděpodobně do jisté míry ovlivnila výkony všech zúčastněných týmů. Na dráze ve Lhotkách soutěžilo celkem 27 týmů mužů. Netín Cirkus si dokázal utrhnout páté místo posledním časem pod úrovní osmnácti vteřinové hranice, a to 17:95.

Druhé kolo se konalo v Litavě. Všeobecně známá trať svou rychlostí a velkou účastí soutěžních družstev to jen znovu potvrdila. 32 soutěžních družstev, jeden šestnáctkový čas, sedm sedmnáctek a Netín Cirkus znovu mezi nimi. Časem 17:39 jsme si vybojovali čtvrtou příčku a dalších třináct bodů do ŽL.

Už XI ročník, kvalitní trať, skvělé prostředí, bohaté občerstvení. Přesně tímto se vyznačuje soutěž v Netíně. Doma se prý nevyhrává…. mi to dokázali. Ze stejného počtu družstev jako v Litavě jsme dosáhli úplně identického času jako borci z Benetic a slavili jsme spolu s nimi první příčku. Nemohli jsme svůj výkon potvrdit lépe než výhrou „prasátka“ ve finále. Samozřejmě „radost“ trvala ještě dlouho do noci a o týden později se „prasátko“ motalo na rožni. Oslavy byly bujaré. Slavila se nejen výhra, ale i narození syna našeho starosty, respektive paní starostové. Na konec akce nemohlo samozřejmě chybět projetí „Raprusovou“ zatáčkou.

Čtvrté kolo probíhalo v Maršovicích. Ne příliš velká účast 25 týmů nám dávala šance bodovat a taky se tak stalo. Tady jsme potvrdili naši spanilou jízdu a časem 18:07 jsme se postavili na třetí příčku stupně vítězů.

17.6 se konalo páté kolo v Čikově. 30° teploty byly pro všechny družstva velmi náročné. Bohužel na této soutěži se skvěle rozběhnutým útokem upadla pravému proudu při odhazování kluba koncovka a zdržení s jejím zvedáním zapříčinilo čas 28:13 a poslední místo.

Ve Žďárské lize jme průběžně na 4. příčce se ztrátou 17 bodů na vedoucí Hluboké.

 

  Na Havlíčkobrodské lize zatím proběhly dvě kola. První body jsme se pokusili získat na noční soutěži v Květinově. Díky prostřiku levého proudu jsme dosáhli na čas 19:66 a celkové šesté místo.

Druhé kolo se konalo v Podmoklanech. Tady jsme excelovali a jako druhý tým startovního pořadí jsme si udrželi vedení až do konce. Skvělým časem 17:15 jsme dokonce překonali téměř dva roky starý rekord trati o 8 setin vteřiny.

Průběžně jsme na 2. příčce se 30 body a ztrátou 7 bodů na první Olešnou.